بادام درجه یک, بادام زمینی, بادام زمینی آستانه, بادام زمینی غلافدار, بادام زمینی مغان, تجارت خارجی بادام زمینی, خرید بادام زمینی, خرید و فروش, صادرات بادام زمینی, عرضه بادام زمینی, فروش بادام زمینی, معرفی محصول, نکات آموزشی, واردات و صادرات

فرآیند خشک کردن بادام زمینی

قرآوری بادام زمینی

فرآیند خشک کردن بادام زمینی با مقاله تاثیر تغییرات دما و سرعت هوا بر فرآیند خشک کردن بادام زمینی در خشک کن هوای داغ در خدمت شما هستیم.

فرآیند خشک کردن بادام زمینی:

سالانه 25.7 میلیون تن بادام زمینی در سطح جهان از21  میلیون هكتار زمین زراعی تولید می شود که آسیا باداشتن 17.9میلیون تن بادام زمینی حدود 70 درصد ازتولید این محصول را به خود اختصاص داده است. آفریقا و آمریكا نیز به ترتیب با 5.2 و 2.57 میلیون تن، 10 و 20درصد از تولید این محصول را به عهده دارند.

از این مقدار70 درصد کل بادام زمینی روغن کشی شده و 30 درصدباقیمانده بصورت مصارف آجیلی و یا در قنادی مصرف می شود( صفرزاده، 1378(.

رشد سریع جمعیت در کشورها و نیاز روز افزون به موادغذایی، ضرورت افزایش تولیدات و نگهداری محصوالت کشاورزی را مشخص می سازد. خشک کردن مهم ترین روش نگهداری مواد کشاورزی بوده و یک عملیات حساس و با اهمیت در چرخه برداشت، نگهداری و حمل و نقل آنهاست. در این فرآیند آب موجود در ماده با استفاده ازانرژی گرمایی فرآیند، تبخیر می گردد و به مادهای جامد،نیمه جامد و مایع با میزان رطوبت کمتر تبدیل می شود. این فرآیند همراه با سازوکارهای پیچیده انتقال جرم و حرارت می باشد که اغلب باعث واکنش های شیمیایی و بیوشیمیایی می گردد(2004 ,Eckhoff)

هدف اصلی خشک کردن تولیدات کشاورزی, کاهش محتوای رطوبت به سطحی ایمن برای رسیدن به حداکثر ماندگاری می باشد. پارامترهای دما و سرعت جابجایی هوای عوامل اصلی موثر در فرآیند خشک شدن محسوب می شود. مدل سازی ریاضی فرآیند خشک کردن برای طراحی, بهبود سیستم های خشک کن موجود و حتی کنترل فرآیند استفاده می شود. مواد و روش ها: در این تحقیق تاثیر تغییرات دما (40, 50, 60 و 70 درجه سانتی گراد) و سرعت هوا (2 و 3 متر بر ثانیه) بر زمان و آهنگ خشک شدن بادام زمینی با استفاده از خشک کن هوای داغ مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات رطوبت در حین فرآیند خشک شدن تحت شرایط مختلف با مدل های مختلف ریاضی شامل نیوتن, دوجمله ای, میدیلی, پیج, پیج اصلاح شده و لگاریتمی برازش داده شد. یافته ها: پارامترهای دما و سرعت جابجایی هوا اثرات معنی داری بر روی زمان و آهنگ خشک شدن دا شت ند (P<0.01). نتیجه گیری: تاثیر دما بر فرآیند خشک کردن بسیار زیاد بود به طوری که افزایش آن از 40 تا 70 درجه سانتی گراد موجب کاهش زمان تا 67.8 درصد و افزایش آهنگ خشک شدن تا 109 درصد گردید. حداکثر تاثیر سرعت هوا برابر 37.3 درصد برای زمان خشک کردن و 20.9 درصد برای آهنگ خشک شدن بود. تغییرات رطوبت در حین فرآیند خشک شدن به خوبی با مدل دوجمله ای( R=0.999 )مطابقت نمود.

منبع:

تاثیر تغییرات دما و سرعت هوا بر فرآیند خشک کردن بادام زمینی در خشک کن هوای داغ/غلامی چرشکوهی و همکاران/نشریه علوم غذایی و تغذیه/1397

 

لینک دسترسی به مقاله اصلی:

https://www.sid.ir/paper/143112/fa

 

جهت استعلام قیمت و همکاری با گروه تجاری آراشید با ما در تماس باشید: 09190865951

مهندس علی احمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *