اثر تاریخ کاشت و مصرف کود های زیستی و شیمیایی بر عملکرد و اجزای عملکرد بادام زمینی (.Arachis hypogaea L) در خدمت عزیزان هستیم.
اثر تاریخ کاشت و مصرف کود:
به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت و مصرف کودهای زیستی و شیمیایی بر عملکرد دانه و اجزاء عملکرد بادام زمینی آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1392در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد.
سه تاریخ کاشت اول خرداد, 10 خرداد و 20 خرداد به عنوان کرت اصلی و مصرف کود زیستی و شیمیایی در چهار سطح شامل کود شیمیایی فسفردار کامل و 50 درصد کود شیمیایی نیتروژن دار + کود زیستی نیتروژن دار, کود شیمیایی نیتروژن دار کامل و 50درصد کود شیمیایی فسفات + کود زیستی فسفردار, 50 درصد کود شیمیایی نیتروژن دار و فسفردار + کاربرد توام کودهای زیستی نیتروژن دار و فسفر دار و استفاده کامل (صد در صد) از کودهای شیمیایی به عنوان کرت فرعی در نظر گرفته شدند.
نتایج نشان داد اثر متقابل تاریخ کاشت و کود بر تعداد غلاف در بوته, طول غلاف, عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک, شاخص برداشت در سطح یک درصد و برای وزن هزار دانه در سطح پنج درصد معنی دار بود. بیشترین عملکرد دانه در تاریخ کاشت اول با مصرف کود شیمیایی کامل به مقدار 1054 کیلوگرم در هکتار و سپس مصرف توام کودهای زیستی و شیمیایی به مقدار 965 کیلوگرم در هکتار به دست آمد.
با مصرف مجزای کود زیستی نیتروژن دار و کود زیستی فسفردار به ترتیب 47.5, 24.96 درصد کاهش در عملکرد دانه نسبت به مصرف کامل کود شیمیایی مشاهده شد. بنابراین به نظر می رسد تاریخ کاشت اول خرداد و مصرف توام کودهای زیستی نیتروژن دار و فسفردار به همراه 50 درصد کود شیمیایی نیتروژن دار و فسفردار برای شرایط همدان احتمالا مناسب باشد.
منبع:
اثر تاریخ کاشت و مصرف کودهای زیستی و شیمیایی بر عملکرد و اجزای عملکرد بادام زمینی (.Arachis hypogaea L)/شهبازی و سپهری/ نشریه: تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی/1396
لینک دسترسی به مقاله اصلی:
https://www.sid.ir/paper/255871/fa
جهت استعلام قیمت و همکاری با گروه تجاری آراشید با ما در تماس باشید: 09190865951
مهندس علی احمدی